Belgienii ies din izolare în Olanda. „Trebuie să închidem magazinele, există un aflux mare de cetățeni belgieni”

Belgienii ies din izolare în Olanda. „Trebuie să închidem magazinele, există un aflux mare de cetățeni belgieni”

În Eindhoven, Olanda, toate magazinele trebuie să închidă la ora 16:00, din cauza aglomeratiei din centrul orașului. Începând cu ora 15:00, comercianții nu mai aveau voie să primească clienți noi.

„Oamenii nu pot păstra distanța de 1,5 metri. Acest lucru pune în pericol sănătatea publică și trebuie să închidem magazinele”, spune un purtător de cuvânt al orașului.

„Black Friday, Saint-Nicolas, cumpărăturile de Crăciun și un aflux mare de oameni care vin din Belgia sunt cauzele acestei prezențe ridicate”, declară autoritățile. În Belgia magazinele sunt închise ca măsură de combatere a epidemiei.

„Dacă situația este similară cu cea de astăzi, acest tip de măsură va fi necesara și duminică”, a adăugat purtătorul de cuvânt al orasului Eindhoven. „Cerem oamenilor să meargă singuri în oraș și numai dacă este urgent. Așadar, sperăm că acest lucru îi va determina să analizeze mai bine situația înainte de a veni în centrul orașului”.

Și în Rotterdam, clienții s-au înghesuit sâmbătă. Autoritățile au cerut cetățenilor să nu mai vină în centrul orașului, înainte de a restricționa accesul. Magazinele din centru nu mai au voie să permită accesul clienților noi după ora 17:00 și vor trebui să închidă la ora 18:00.

De asemenea, orașul Dordrecht a decis să închidă toate magazinele la ora 16:00.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook