Belgia| Proprietarii de restaurante contestă în instanță decizia de închidere a sectorului HORECA

Belgia| Proprietarii de restaurante contestă în instanță decizia de închidere a sectorului HORECA

Comercianți independenți, restaurante, și alte entități din domeniu au anunțat că vor introduce prin intermediul unei firme de avocatură din Liège două contestații impotriva închiderii cafenelelor și restaurantelor timp de patru săptămâni. Proprietarii de cafenele și restaurante se simt discriminati și consideră că măsura nu este susținută de suficiente dovezi științifice.

La Berlin, o instanță administrativă a anulat obligația impusă barurilor și restaurantelor din capitala Germaniei de a închide în fiecare zi între orele 23:00 și 06:00. Judecătorii au decis că această măsură nu contribuie la „o reducere semnificativă a incidenței infectărilor”.

Nu există dovezi științifice suficiente, conform industriei HORECA

„Prin această acțiune, apărăm nu numai cafenelele și restaurantele ci și o serie întreagă de magazine și afaceri, care vor fi afectate de închiderea industriei hoteliere”, explică Gilles Hoyoux, el însuși propietar de restaurant și membru activ al acestui colectiv.

Grupul intenționează să introducă prin intermediul unui cabinet de avocatură un apel în extremă urgență la Consiliul de Stat, care vizează suspendarea obligației de închidere a cafenelelor și restaurantelor timp de 4 săptămâni. Această măsură nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial belgian, ceea ce justifică așteptarea de câteva zile. Un alt motiv: profesioniștii din spatele acestei acțiuni speră să li se alăture și alții, de exemplu mai multe federații naționale.

„Este, în opinia noastră, o măsură disproporționată și, în special, discriminatorie”, explică Clément Pesesse, unul dintre avocații responsabili de caz. „În martie, închiderea a fost generalizată, a vizat pe toată lumea. Acum, de ce vizăm în mod specific industria HORECA? În plus, cu măsuri imposibil de prevăzut, impuse aproape peste noapte. Există o eroare aici”.

Reprezentanții sectorului cred, de asemenea, că nu există o bază validă pentru această discriminare.

„În Germania au fost luate decizii pe baza studiilor conform cărora contaminările au loc în principal în sfera privată”, a spus Clément Pesesse.

Ajutorul special de 500 de milioane de euro, „în mare măsură insuficient”

„Măsurile compensatorii anunțate de guvern” în acest weekend, sau pachetul de 500 de milioane de euro, „sunt în mare măsură insuficiente în contextul acestor închideri”.

Vineri, Thierry Neyens, președintele Federației Horeca Wallonia, a indicat că nu exclude măsurile legale împotriva deciziei autorităților.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook