Belgia| Poliția colindă de Crăciun: „Vor suna la ușă”. Forțele de ordine se asigură că restricțiile sunt respectate

Belgia| Poliția colindă de Crăciun: „Vor suna la ușă”. Forțele de ordine se asigură că restricțiile sunt respectate

Ministrul de Interne belgian, Annelies Verlinden, a declarat că poliția va monitoriza respectarea restricțiilor impuse în perioada Crăciunului. „Dacă este necesar, poliția va suna la ușă”, a spus ea pentru ziarul De Zondag.

Aplicarea legii este importantă și, dacă devine necesar, de exemplu din cauza zgomotului, poliția va interveni, avertizează ea.

„Dar pătrunderea forțelor de ordine în locuințele private nu este o prioritate. Nici legislația nu permite acest lucru”, menționează Verlinden.

Totuși, potrivit ministrului, dorința guvernului este să permită „un pic mai multă apropiere umană” de Crăciun. „Nu vreau să fac promisiuni false. Dar este dorința mea absolută, și a colegilor mei, să permitem o apropiere puțin mai umană de Crăciun. În același timp, trebuie să luăm foarte în serios semnele de avertizare venite dinspre spitale”.

„Suntem la cinci săptămâni de Crăciun. Dacă respectam cu toții măsurile de prevenție, poate vom avea o perspectivă mai bună asupra sărbătorilor de iarnă”, adaugă ea.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook