Belgia| Izolarea rămâne în vigoare până pe 1 februarie 2021. „Virusul se răspânește mai repede iarna”

Belgia| Izolarea rămâne în vigoare până pe 1 februarie 2021. „Virusul se răspânește mai repede iarna”

În Belgia nu se poate vorbi despre o ieșire din izolare înainte de 1 februarie. Măsurile de sănătate vor fi evaluate la mijlocul lunii ianuarie și abia atunci poate fi luată în considerare redeschiderea tuturor sectoarelor economice.

Prin urmare, rămân închise cel puțin până pe 1 februarie:

-Profesiile de contact: coafură, tatuaj, masaj, saloane de înfrumusețare;

-Horeca: hoteluri, cafenele, restaurante;

-Cinematografe, teatre și săli de spectacol;

-Parcuri de distractii;

-Cluburi sportive.

Vor fi deschise, de luni, 30 noiembrie:

-Piscinele;

-Muzeele;

„Subliniez faptul că vorbim despre toată iarna, nu doar despre săptămânile viitoare”, precizează premierul belgian Alexander De Croo. Perspectiva pe care trebuie să o avem este modul în care petrecem iarna. Știm că în acest timp virusul se răspândește mai repede”.

Au fost făcute alte două ușoare relaxări: una pentru familii, cu relaxarea stingerii la miezul nopții în seara zilei de 24 decembrie și posibilitatea de a invita două persoane pentru cei care sunt singuri de Crăciun. De asemenea, unii comercianți pot deschide magazinele nealimentare de la 1 decembrie. Această deschidere se face conform unui protocol strict: 1 persoană la 10m², singură la cumpărături.

Premierul a vorbit despre celebrul punct de schimbare, acest prag decisiv. „Dacă, la un moment, dat cifrele sunt suficient de scăzute, ne putem răzgândi. Conform celui mai recent model, moment ar putea fi la mijlocul lunii ianuarie”. În jurul datei de 15 ianuarie, va fi reevaluată situația.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook