Belgia| În august, canicula a făcut mai multe victime decât coronavirusul

Belgia| În august, canicula a făcut mai multe victime decât coronavirusul

Între 5 și 20 august, temperaturile au crescut și, timp de câteva zile, acestea au depășit 30° C. În acest interval, căldura a provocat până la 488 de decese pe zi, mult mai multe decât coronavirusul.

Fără precedent

Ministrul Sănătății a detaliat: „Pe o perioadă de 16 zile, au fost raportate 5.659 de decese, cu 1.460 mai multe decât în ​​ceilalți ani, când nu a existat valul de căldură”. Din grupurile cele mai afectate: 742 de persoane cu vârste de peste 85 de ani și 600 de persoane din grupul de vârstă 65 – 84 de ani.

Mai rău decât Covid-19

Reprezintă un exces de mortalitate de 35% din cauza caniculei, cea mai grava creștere cu care Belgia s-a confruntat vreodată. Acest lucru arată cum schimbările climatice devin o adevărată problemă de sănătate publică, potrivit deputatului Laurent Heyvaert care l-a chestionat ieri pe ministrului Sănătății, legat de această situație.

Problemă de mediu

O altă statistică indică importanța abordării problemei. Ministrul Sănătății din Belgia citează din nou această cifră: decesele din cauza valurilor de căldură, spune ea, reprezintă doar o parte din cele 12.000 de decese cauzate în fiecare an în Belgia de calitatea slabă a aerului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook