Belgia – „Crime în masă” – acuzație făcută live la postul național francofon de televiziune de către Benoit Frydman

Belgia – „Crime în masă” – acuzație făcută live la postul național francofon de televiziune de către Benoit Frydman

Benoit Frydman, este avocat și filosof la Universitatea din Bruxelles. Invitat într-o emisiune la postul național de televiziune RTBF a făcut următoarele observații severe asupra gestionării crizei Covid 19 în căminele de bătrâni.
Vezi înregistrarea declarațiilor lui.

Îndrăznește chiar și o expresie foarte puternică: „crimă în masă”.
„Avem nevoie de cuvinte puternice, astfel încât să nu așteptăm doi ani și jumătate ca cineva să se așeze pe un dosar, ci să discutăm clar ce s-a întâmplat. Da, cred că am lăsat oamenii să moară în condiții inumane. În masă, 4.800 de oameni, este în masă. Puteți să numiți asta cum vreți eu sunt scandalizat de ceea ce s-a întâmplat. Și, desigur, cred că si cele 4.800 de familii. Cred că morții cer dreptate. Și mă bazez pe mass-media. Sa fie acolo pe această temă. Aceste familii au dreptul, oamenii sunt morți. Au suferit. Se spune că unii au murit în excrementele lor. Unii nu au murit de Covid, au murit de sete. »

“Deci, aceasta este într-adevăr povestea unui sacrificiu în masă. Toată lumea își amintește de povestea cu sângele contaminat din Franța. A fost criminal. Într-o țară în care puterea este diluată, responsabilitățile sunt diluate. Nu este niciodată vina nimănui. Iar problema vine întotdeauna de sus în jos. Serviciile publice în sine sunt contaminate de această lipsă de putere. În plus, spitalele nu aveau îndrumări clare. Dar au primit totuși indicații, chiar dacă au existau 55% din paturi rămase libere nu trebuia să admita persoanele în vârstă din case de batrani. Trebuie făcută lumina și este minunat că nu există nicio comisie de anchetă. Justiția își va putea face treaba. Politicienii nu au dorit o comisie de anchetă, este în regulă. Este nevoie de un judecător de instrucție sau chiar de mai mulți. ”

Belgia până azi a raportat un număr total de îmbolnaviri de 83952 cazuri din care 9886 de decese. Presa internațională a semnalat în câteva rânduri faptul că vârstnicii sunt lăsați să moară prin căminele de spital.
Aici găsești alte două surse: NYTimes și DD Herald.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook