Belgia| 70 de medici solicită eliminarea obligației de a purta mască în școli

Belgia| 70 de medici solicită eliminarea obligației de a purta mască în școli

70 de medici i-au cerut ministrului flamand al educației, Ben Weyts, să desființeze obligativitatea purtării măștilor în școli atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Aceștia cer ca ministrul să-și schimbe metoda: să nu mai existe obligația de a purta o mască și să fie protejate doar grupurile de risc.

Decizia de a impune purtarea măștilor la școală pentru elevii de 12 ani sau mai mari îi îngrijorează pe semnatari, în special pe medicii generaliști.

„În ultimele luni, bunăstarea generală a copiilor și tinerilor a fost supusă unei mari presiuni. În cabinetele noastre, vedem un număr tot mai mare de copii și tineri care se plâng de regulile care le-au fost impuse. Diagnosticăm anxietate și probleme de somn, probleme de comportament și frică de contaminare. Vedem, de asemenea, o creștere a violenței domestice, izolare și lipsuri. Mulți tineri nu au contact fizic și emoțional „, spun medicii în scrisoarea lor deschisă.

„Obligația de a purta o mască în școli este o amenințare serioasă pentru dezvoltarea lor. Ignoră nevoile esențiale ale unui copil în creștere (…) Obligația de a purta o mască face din școală un mediu amenințător și periculos, unde conexiunea emoțională devine dificilă.

Potrivit acestora, nu există „dovezi concrete care să arate că purtarea măștii împiedică răspândirea virusului. Nu există un temei legal pentru executarea acestei obligații”.

Copiii infectați cu SARS-Cov-2 se recuperează fără complicații și ulterior contribuie la protejarea colegilor prin creșterea imunității de grup, susțin medicii.

Această scrisoare deschisă își propune, potrivit semnatarilor, să lanseze o dezbatere deschisă și obligatorie.

Ministrul Educației din Belgia respectă în continuare acordul care a fost încheiat înainte de vacanță cu virusologii și oficialii din educație pentru a reporni școlile. „De îndată ce se va poate face în siguranță, voi fi primul care va desființa purtarea măștilor”, a spus ministrul. „A făcut parte din acord și nu a fost o decizie ușoară. Dacă scoți ceva din acord după o săptămână, atunci trebuie să începi din nou întreaga dezbatere.”.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook