Balenele cu cioc refuză să părăsească un lac scoțian, înainte de un exercițiu NATO

Balenele cu cioc refuză să părăsească un lac scoțian, înainte de un exercițiu NATO

În ciuda eforturilor salvatorilor de a le aduce înapoi la mare, balenele cu cioc au insistat să rămână într-un lac scoțian unde urmează să înceapă un exercițiu militar internațional important în acest weekend. Salvatorii de la British Marine Life Rescue (BDMLR) au anunțat vineri, 2 octombrie, că trebuie să renunțe la operațiunea de evacuare. „Am încercat, dar dacă balenele nu vor să fie aduse înapoi la mare, nu putem face mai mult”, a spus Julia Cable, purtătorul de cuvânt al organizației, explicând că trei balene sunt în prezent în lac.

Mii de soldați britanici, NATO și alte unități internaționale urmează să participe la un exercițiu militar care începe duminică. Exercițiul „Joint Warrior” presupune „antrenament antisubmarin condus de nave de război, submarine și avioane” în jurul coastei de vest a Scoției, potrivit Departamentului Apărării.

„Nu suntem obișnuiți să ne ocupăm de aceste balene, dar s-a întâmplat ceva pe mare care le-a condus la acest sistem complex de lacuri și insule”, a spus purtătorul de cuvânt al asociației de salvare. „Se află într-un teritoriu neobișnuit pentru ele. Este dificil pentru echipă și pentru localnici ”, a continuat Julia Cable, „cu toții vrem ce este mai bun pentru balene ”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook