Averea lui Elon Musk a crescut cu 36 de miliarde de dolari într-o singură zi, după ce Hertz a comandat 100.000 de automobile Tesla

Averea lui Elon Musk a crescut cu 36 de miliarde de dolari într-o singură zi, după ce Hertz a comandat 100.000 de automobile Tesla

După ce compania de închirieri auto Hertz a plasat o comandă record de 100.000 de autoturisme Tesla, cota companiei auto a crescut cu 12,7%, iar Elon Musk a atins un nivel al averii nemaiîntâlnit. Luni, după anunț, averea fondatorului Tesla a făcut un salt fără precedent de 36,2 miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea totală a lui Elon Musk se apropie de 300 de miliarde de dolari. Ieri, la închiderea Bursei din New York, avea 289 de miliarde de dolari, cu mult înaintea lui Jeff Bezos (193 miliarde dolari) și Bernard Arnault (163 miliarde dolari).

De la începutul anului, șeful Tesla și Space X s-a îmbogățit cu 119 miliarde de dolari.

Prin comparație, averea lui Musk a depășit luni capitalul celei mai mari companii petroliere americane, Exxon Mobil. Averea personală a lui Elon Musk valorează mai mult decât cota gigantului petrolier (272 de miliarde de dolari). Ca o predare simbolică a stafetei, de la campionul mondial al combustibililor fosili la cel al mașinilor electrice. Un gigant petrolier la originea căruia găsim Standard Oil, creat de John D. Rockefeller – considerat cel mai bogat om al tuturor timpurilor. Un alt simbol.

Câștigul de 36 de miliarde de dolari se datorează creșterii acțiunilor Tesla, de 12,7%. Pionierul vehiculelor electrice a depășit o capitalizare de piață de 1.000 de miliarde de dolari și a devenit a șasea cea mai apreciată companie din lume, înaintea Facebook.

Tesla valorează de 12 ori General Motors la bursă

Bursa a primit foarte favorabil anunțul mega-comenzii de 100.000 de Tesla din partea Hertz, pentru o sumă de 4,2 miliarde de dolari. Primele modele Tesla Model 3 vor fi disponibile pentru închiriere în următoarele zile în Statele Unite și Europa.

O altă veste bună pentru producător: Tesla Model 3 a devenit cea mai vândută mașină din Europa în septembrie. O premieră istorică pentru vehiculele electrice. Cu 24.600 de exemplare vândute, Model 3 a depășit două vehicule termice, Renault Clio și Dacia Sandero.

Model Y, noul SUV al Tesla, s-a clasat pe locul al doilea în septembrie pe piața de mașini 100% electrice. Tesla a dominat în mod logic clasamentul electricelor în septembrie, cu o cotă de piață de 24%, înaintea grupului Volkswagen (22%), Stellantis (13%) și Hyundai-Kia (11%).

Cu o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, Tesla valorează acum pe bursă de 12 ori mai mult decât General Motors (84 de miliarde de dolari), cel mai mare producător auto american.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook