Estonia nu mai emite certificate verzi pe baza testelor Covid negative. Rămân valabile doar dovada vaccinării și a trecerii prin boală

Estonia nu mai emite certificate verzi pe baza testelor Covid negative. Rămân valabile doar dovada vaccinării și a trecerii prin boală

Estonienii nu mai pot folosi rezultatele testelor negative pentru a obține certificatele verzi necesare pentru a participa la evenimente sportive, întâlniri publice în interior și alte evenimente. De luni, doar dovada vaccinării sau a vindecării de Covid-19 sunt acceptate. Autoritățile spun că regula va rămâne în vigoare până pe 10 ianuarie.

Nu este clar de ce guvernul a retras rezultatele negative ale testelor din procesul de certificare, deși preocupările legate de fiabilitatea unor teste ar putea fi un factor.

Premierul estonian Kaja Kallas a declarat că, printre persoanele care au murit de Covid-19 în Estonia, există de cinci ori mai mulți cetățeni nevaccinați decât vaccinați, fără a face referire la un anumit interval de timp.

Estonia a raportat luni 1.787 de noi cazuri Covid, cifră echivalentă cu vârful înregistrat în martie.

Duminică, rata de infectare pe 14 zile a fost de 1.311 la 100.000 de locuitori, una dintre cele mai ridicate din Europa, potrivit postului de televiziune ERR.

Celelalte două țări baltice înregistrează, de asemenea, o accelerare a epidemiei.

Săptămâna trecută, Letonia a intrat într-un blocaj valabil timp de aproape o lună, care include o stingere de noapte și închiderea tuturor magazinelor, cu excepția celor care vând bunuri esențiale. Țara are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare ale Uniunii Europene.

Sursa: AP News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook