Autoritățile sanitare îi răspund lui Matthew McConaughey în legătură cu vaccinarea copiilor. „Este o oportunitate de a-ți proteja copiii”

Autoritățile sanitare îi răspund lui Matthew McConaughey în legătură cu vaccinarea copiilor. „Este o oportunitate de a-ți proteja copiii”

Responsabilul cu sănătatea publică din SUA, Vivek H. Murthy, susține cu fermitate vaccinarea copiilor împotriva coronavirusului, după ce actorul Matthew McConaughey a dezvăluit că nu și-a vaccinat copiii și că dorește să afle mai multe înainte de a face acest lucru. Murthy spune că îi înțelege pe părinții care pun întrebări despre vaccinurile împotriva coronavirusului, dar că alegerea potrivită este vaccinarea copiilor.

„Dacă ești părinte și ai întrebări, este în regulă. Dar discutați cu medicul dumneavoastră, consultați surse credibile de sănătate și realizați că este o oportunitate de a ne proteja copiii și de a le oferi lucrurile pe care le-au ratat până acum.”

Covid-19 „nu este inofensiv pentru copiii noștri”, spune el. „Au murit mulți copii. Din păcate, sute de copii, mii au fost internați în spital.”

Murthy subliniază că vaccinul pediatric al Pfizer/BioNTech, căruia i s-a acordat recent autorizația de utilizare de urgență de la Food and Drug Administration pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, este „eficient” și „remarcabil de sigur”.

McConaughey, care a sugerat că se gândește să candideze pentru funcția de guvernator al Texasului, a declarat marți că, deși susține vaccinarea, nu sprijină obligația de vaccinare a copiilor. „Încă vreau să aflu mai multe informații”, spune el.

McConaughey a menționat că el și soția sa, Camila Alves, sunt vaccinați.

Un purtător de cuvânt al lui McConaughey a clarificat ulterior că actorul se referea la copiii sub 12 ani, care au devenit eligibili pentru vaccin recent.

Cel mai mare copil al lui McConaughey, Levi, în vârstă de 13 ani, este vaccinat, potrivit New York Times. McConaughey are doi copii sub 12 ani.

Sursa: Washington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook