Autoritățile braziliene sfătuiesc femeile să rămână însărcinate abia după ce trece criza Covid

Autoritățile braziliene sfătuiesc femeile să rămână însărcinate abia după ce trece criza Covid

Autoritățile din Brazilia sfătuiesc femeile să nu rămână însărcinate până nu trece noul val Covid, spunând că tulpina care devastează țara sud-americană pare să afecteze femeile însărcinate mai mult decât versiunile anterioare ale coronavirusului. Brazilia continuă să fie unul dintre epicentrele globale ale pandemiei, cu mai mulți brazilieni care mor zilnic din cauza virusului decât în ​​orice altă parte a lumii.

Spitalele sunt sub presiune, iar stocurile de medicamente necesare pentru intubarea pacienților grav bolnavi sunt scăzute, Brazilia apelând la parteneri internaționali pentru aprovizionarea de urgență.

„Dacă este posibil, întârziați sarcina până la un moment mai bun”, a declarat un oficial al ministerului sănătății, Raphael Parente, în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că recomandarea se datorează parțial presiunii asupra sistemului de sănătate, dar și variantei braziliene, mai ușor de transmis, cunoscută sub numele de P1 .

Experiența clinică a specialistilor arată că noua variantă acționează mai agresiv la femeile însărcinate, spune Parente.

A doua cea mai afectată țară din lume

Varianta P1, descoperită pentru prima dată în orașul Manaus, a devenit rapid dominantă în Brazilia. Se crede că este un factorul pricipal care a determinat valul masiv de infectări care a adus numărul de decese al țării la peste 350.000 – al doilea cel mai mare bilanț din lume, după SUA.

Epidemia afectează din ce în ce mai mult tinerii, datele din spitale arătând că în martie, mai mult de jumătate dintre pacienții aflați la terapie intensivă aveau vârsta de 40 de ani sau mai puțin.

Președintele Jair Bolsonaro s-a opus măsurilor de carantină și a organizat evenimente mari, de multe ori fără să poarte mască. El a promovat recent vaccinurile ca o posibilă soluție, dar lansarea capaniei a fost afectată de întârzieri.

Lipsa medicamentelor

Vaccinările au fost oprite în mai multe orașe, din cauza lipsei de aprovizionare cu vaccin, potrivit presei locale. Creșterea cazurilor Covid-19 a redus stocurile de sedative necesare pacienților care au nevoie de ventilație mecanică.

Un transport de urgență de medicamente a sosit joi din China, în timp ce donațiile din Spania sunt așteptate să vină săptămâna viitoare.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook