Organizația The Vegan Society solicită să fie interzisă comercializarea biscuiților în formă de animale. „Le formăm copiilor ideea că sunt superiori animalelor”

Organizația The Vegan Society solicită să fie interzisă comercializarea biscuiților în formă de animale. „Le formăm copiilor ideea că sunt superiori animalelor”

The Vegan Society, o organizație britanică care apără veganismul, nu mai vrea să vadă biscuiti și bomboane în formă de animale pe rafturile supermarketurilor, relatează Radio Contact. Motivul? Potrivit asociației, produsele întăresc ideea supremației omului asupra animalelor. Biscuiți în formă de dinozaur sau urs? Vegan Society este total împotrivă și solicită oprirea comercializării dulciurilor în formă de animal. Încurajându-i pe copiii noștri să mănânce astfel de prăjituri, le formăm ideea că oamenii sunt superiori și că au control asupra animalelor.

„Consumul de biscuiți cu forma de animale reiterează copiilor accesul lor privilegiat la lumea naturală. Prin faptul că sunt capabili să „colecteze” animale, să le ridice, să le manipuleze și, în cele din urmă, să le mănânce, subliniază noțiunile de supremație umană”, a declarat Corey Lee Wrenn, lector în sociologie la Universitatea Monmouth.

Ambalaj modificat

În 2018, asociația PETA, care apără drepturile animalelor, a convins compania Nabisco să schimbe ambalajul biscuiților, care reprezenta animale fotografiate în captivitate, în cuști. Designul a fost refăcut pentru a prezenta animalele în sălbăticie.

„Compania noastră nu mai tolerează plasarea în cuști și înregimentarea animalelor sălbatice pentru spectacole de circ”, a declarat Tracy Reiman, vicepreședinte PETA, la acea vreme.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook