Autoritatea sanitară din Franța recomandă o singură doză a vaccinului anti-Covid persoanelor care au fost deja infectate

Autoritatea sanitară din Franța recomandă o singură doză a vaccinului anti-Covid persoanelor care au fost deja infectate

Autoritățile franceze de sănătate au recomandat „o singură doză” de vaccin anti-Covid-19 persoanelor „care au fost deja infectate” cu coronavirus. Devine prima țară care a face o astfel de recomandare.

Persoanele vindecate de Covid-19 „au dezvoltat deja memorie imună în timpul infectării. Doza unică de vaccin ajută la reactivarea ei”, explică Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) în avizul său, care nu a primit încă aprobarea guvernului. Administrarea dozei se va face la interval de minim „trei luni” de la vindecare, „de preferință șase luni”. „Până în prezent, nicio țară nu a luat o poziție fermă privind vaccinarea cu o singură doză pentru persoanele care au contractat Covid-19 anterior”.

În ultima perioadă, soluția a fost menționată în mai multe studii efectuate în Statele Unite și Italia, care nu au fost încă evaluate de alți oameni de știință. Cercetătorii din spatele lucrărilor au subliniat că administrarea unei singure injecții persoanelor vindecate ar putea economisi doze, în contextul capacității de procducție limitate. Guvernul francez urmează, de regulă, sfaturile Înaltei Autorități de Santatate.

Până acum, 2.135.333 de francezi au primit cel puțin o doză de vaccin, inclusiv 535.775 de persoane care au primit și rapelul. De la începutul epidemiei, în Franța s-au înregistrat oficial 3,4 milioane de cazuri de infectare.

Cele trei vaccinuri Covid-19 autorizate în prezent în Uniunea Europeană (Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca / Oxford) necesită două doze pentru a fi pe deplin eficiente la persoanele care nu au fost infectate. Serul Johnson & Johnson, în curs de examinare în Europa, necesită o singură injecție.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook