Autoarea hitului „Yes Sir, I Can Boogie” a decedat la vârsta de 69 de ani

Autoarea hitului „Yes Sir, I Can Boogie” a decedat la vârsta de 69 de ani
María Mendiola (dreapta) și Mayte Mateos - fondatoarele trupei Baccara

María Mendiola, componentă a trupei Baccara, care a lansat hitul „Yes Sir, I Can Boogie”, a decedat la vârsta de 69 de ani. Cântăreața a murit sâmbătă, 11 septembrie, la Madrid, înconjurată de familie. Decesul a fost confirmat de colega sa de trupă, Cristina Sevilla.

„Cât de dificil este să postez asta… Draga mea María, un artist extraordinar, dar, mai presus de toate… prietena mea, ne-a părăsit azi. Nu am cuvinte… Pot doar să-i mulțumesc pentru toată dragostea pe care mi-a oferit-o și să-i transmit ceea ce am avut de multe ori ocazia să-i spun în timpul vieții… Te iubesc”, scrie Sevilla pe Instagram.

Familia artistei spune într-un comunicat: „Ne vom aminti mereu de ea pentru dragostea, dedicarea și respectul pentru lumea muzicii. Ne vom aminti mereu zâmbetul ei.”

Mediola a format trupa Baccara în 1977, alături de cântăreața Mayte Mateos, pe care a cunoscut-o pe când erau amândouă dansatoare de flamenco pe insula Fuerteventura.

Primul lor single, ‘Yes Sir, I Can Boogie’, a ajuns pe primul loc în topurile din 10 state europene, în 1977 și a devenit un clasic al stilului disco.

În vară, naționala de fotbal a Scoției a transformat piesa în imn oficial al echipei, pentru EURO 2020.

„Nu am crezut că o să ajungem în top din nou. Naționala de fotbal a Scoției a reamintit oamenilor că existăm, ceea ce e foarte frumos”, spunea Mendiola la vremea respectivă.

Sursa: NME

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook