Austria instituie a treia izolare generalizată, după Crăciun. „Este singura variantă”, spune Sebastian Kurz

Austria instituie a treia izolare generalizată, după Crăciun. „Este singura variantă”, spune Sebastian Kurz

Austria va institui o a treia izolare generalizată începând cu 26 decembrie și îi va sancționa pe cei care se împotrivesc testării în masă, au declarat reprezentanții guvernului.

În perioada 26 decembrie – 24 ianuarie, se va aplica din nou o izolare pe tot parcursul zilei și nu doar o stingere de noapte, se arată în comunicatul transmis de autorități.

După 18 ianuarie, doar rezidenții care au fost supuși unui test antigen își vor putea relua viața socială, înainte de ridicarea generală a restricțiilor, pe 24 ianuarie.

Profesorii, testați săptămânal

„Este singura modalitate de a reporni turismul, cultura și sectorul gastronomic în vremuri de pandemie și, în același timp, să împiedicam o nouă explozie a numărului de cazuri”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

În săptămâna 18-24 ianuarie, școlile, magazinele și restaurantele vor fi deschise pentru cei care au făcut un test antigen în ultimele șapte zile, se arată în comunicat.

Profesorii, comercianții care intră în contact cu clienții, precum și șoferii de transport public vor fi testați în fiecare săptămână începând cu 18 ianuarie.

Magazinele, librăriile, muzeele și școlile care s-au redeschis pe 7 decembrie, se vor închide din nou, până pe 18 ianuarie.

Hotelurile, restaurantele, sălile de sport și sălile de spectacol, cărora nu li s-a permis redeschiderea, vor rămâne, de asemenea, închise până la acea dată.

Practicarea sporturilor în aer liber, prin urmare și a pârtiilor de schi, începând cu 24 decembrie, este lăsată la latitudinea autorităților locale și regionale.

5.127 decese de la începutul epidemiei

Pe 7 decembrie, Austria a relaxat a doua izolare, după trei săptămâni de restricții, permițând întoarcerea la cursuri și deschiderea magazinelor, dar și reluarea unor servicii (coafor, masaj etc.).

Erau planificate noi măsuri de relaxare, dar vineri au existat în jur de 2.600 de noi infectări și aproape 120 de decese, așa că guvernul a decis să le retragă.

Mai degrabă ferita de primul val, mulțumită unei izolări timpurii, Austria, cu o populație de 8,9 milioane, a înregistrat în total 5.127 de decese atribuite Covid-19, de la începutul pandemiei.

Campania de vaccinare va începe treptat, ca și în restul Uniunii Europene, pe 27 ianuarie.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook