Austria înăsprește restricțiile. Întâlnirile private, în interior, limitate la 10 persoane

Austria înăsprește restricțiile. Întâlnirile private, în interior, limitate la 10 persoane

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat că, începând de luni, întrunirile private în interior vor fi limitate la 10 persoane. Austria se confruntă în prezent cu o reapariție a cazurilor Covid-19. „De luni la miezul nopții (…) toate petrecerile, evenimentele private și întâlnirile în interior vor fi limitate la zece persoane”, a declarat liderul conservator într-o conferință de presă.

„Avem o creștere exponențială a noilor cazuri de infectare în Austria”, a spus cancelarul, care a declarat săptămâna trecută că țara sa se confruntă cu „al doilea val” al pandemiei.

Măști în cafenele

O altă nouă măsură implementată de la începutul săptămânii viitoare: masca va fi acum obligatorie pentru clienții restaurantelor și cafenelelor, atunci când nu sunt așezați la mesele lor. Până acum, doar personalul a fost obligat să o poarte. Limita pentru întrunirile în aer liber rămâne la 100, iar înmormântările vor scăpa de restricțiile comunicate joi, la fel ca si anumite evenimente culturale.

În ultima perioadă, Viena a înregistrat câteva sute de cazuri noi pe zi. Vinerea trecută, numărul de contaminări a depășit 880, a doua cea mai mare cifră de la începutul pandemiei.

Sacrificii

Noile restricții implică „încă o dată sacrificii” din partea populației, dar este necesar să „evităm, sperăm, o a doua izolare” și consecințele „catastrofale” ale acesteia, a spus cancelarul.

„Toamna și iarna vor fi foarte dificile”, dar „ne așteptăm la o vară normală” în 2021, a concluzionat șeful guvernului. Austria a înregistrat până în prezent 36.208 de cazuri de Covid-19 și 758 decese, potrivit cifrelor publicate de guvern.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook