Austria| 14 persoane arestate în urma atentatului terorist de la Viena. Principalul suspect a fost eliminat de forțele de ordine

Austria| 14 persoane arestate în urma atentatului terorist de la Viena. Principalul suspect a fost eliminat de forțele de ordine

Autoritățile austriece declară că au arestat 14 persoane în legătură cu atentatul care a avut loc aseară, în urma căruia patru persoane au fost ucise. Focuri de armă au fost trase în șase zone diferite ale capitalei Austriei.

Doi bărbați și două femei au decedat în urma rănilor suferite, iar alte 22 de persoane sunt acum sub îngrijire medicală.

Principalul suspect a fost împușcat mortal de către forțele de ordine. Este vorba despre un bărbat de 20 de ani de origine albaneză, care în trecut a fost condamnat pentru terorism.

Poliția a realizat o serie de descinderi în Viena și în regiunea Austria de Jos, conform ministrului de Interne, Karl Nehammer, care a adăugat că nu există încă dovezi care să arate că un al doilea atacator ar fi fost implicat.

Cel care a provocat atentatul se numea Kujtim Fejzulai, născut în Austria, cu rădăcini în Macedonia de Nord, care a fost condamnat la 22 de luni de închisoare în aprilie 2019, pentru că a încercat să călătorească în Siria, pentru a se alătura Statului Islamic. A fost eliberat condiționat în decembrie 2019.

„Inamicul nostru – terorismul islamist – nu vrea doar să provoace moarte și durere, ci vrea să ne dezbine societatea”, a spus cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

Sursa: RadioFreeEurope

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook