Atenționare| „Nu te vaccina dacă ești alergic”. Doi britanici au efecte secundare puternice și trebuie tratați

Atenționare| „Nu te vaccina dacă ești alergic”. Doi britanici au efecte secundare puternice și trebuie tratați

Serviciul Național de Sănătate din Anglia (NHS) atenționează asupra riscului vaccinării, în cazul persoanelor care suferă de „alergii puternice”. Doi lucrători din domeniul sănătății din Anglia, care au primit prima doză a vaccinului Pfizer, au suferit reacții alergice grave și au nevoie de tratament.

Ambii au „un istoric bogat privind reacțiile alergice”, confirmă NHS. Ei au intrat în „șoc anafilactic” la scurt timp după ce au fost vaccinați. Sunt acum în afara oricărui pericol, se recuperează, iar organele abilitate care coordonează programul de imunizare au fost informate, scrie The Sun.

„Orice cetățean care a avut în trecut reacții alergice semnificative față de un vaccin, medicament sau aliment nu trebuie să fie vaccinat”, avertizează Agenția de Reglementare a Medicamentelor (MHRA).

Cei doi lucrători din domeniul medical care au fost afectați se numără printre sutele de cetățeni care au fost deja vaccinați împotriva Covid-19.

Dr. June Raine, șeful MHRA, a declarat că cele două cazuri sunt investigate în prezent. „Din studiile clinice extinse nu au reieșit inițial astfel de informații”, spune ea.

Organizația Mondială a Alergiilor estimează că procentul global al celor alergici se încadrează între 10% și 40%, dar multe cazuri nu sunt de o severitate importantă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook