Artist precoce: Primul album înregistrat de un copil nenăscut va fi lansat în aprilie

Artist precoce: Primul album înregistrat de un copil nenăscut va fi lansat în aprilie

În primăvară vei putea asculta primul album înregistrat de un copil nenăscut. Albumul de debut al Lucăi Yupanqui, „Sounds Of The Unborn”, a fost înregistrat în timp ce aceasta era încă în pântecele mamei și urmează să fie lansat pe 2 aprilie prin Sacred Bones.

Te-ai întrebat vreodată cum sună conștiința unei ființe umane aflate în burta mamei? Elizabeth și Iván au vrut să afle răspunsul în timp ce așteptau ca fetița lor, Luca, să vină pe lume.

Yupanqui este copilul muzicienilor Elizabeth Hart, basist al trupei rock experimentale Psychic Ills, și a lui Iván Diaz Mathé.

Albumul a fost înregistrat folosind tehnologia MIDI biosonică, care a tradus și transformat mișcările bebelușului în sunete. Tehnologia a fost legată de stomacul lui Hart, transcriindu-i vibrațiile în sintetizatoarele lui Mathé.

După cinci sesiuni de câte o oră, Hart și Mathé au lucrat la rezultatele sesiunilor, încercând să intervină cât mai puțin posibil pentru a permite „mesajului lui Luca să existe în forma sa brută”.

Proaspeții părinți au documentat video întreg procesul: „Am făcut și câteva înregistrări cu film de 8mm Super 8 și am colaborat cu artista vizuală Victoria Keddie, pentru că ne place abordarea și estetica ei. Ea a prelucrat filmul folosind unelte analogice și a creat o călătorie vizuală care rezumă ceea ce am simțit când am creat acest album ”, a spus Mathé.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook