Argentina| 7 luni de carantină totală, eficiență 0. Numărul de cazuri crește alarmant, în ciuda restricțiilor

Argentina| 7 luni de carantină totală, eficiență 0. Numărul de cazuri crește alarmant, în ciuda restricțiilor

Numărul cazurilor și deceselor înregistrate nu a încetat să crească în Argentina, în ciuda unei izolări care nu a fost ridicată niciodată în unele regiuni.

Noi contaminări și numărul deceselor în creștere… În ciuda celor șapte luni de carantină, Argentina nu reușește să aplatizeze curba și să blocheze răspândirea Covid-19 pe teritoriul său. Luni, 5 octombrie, autoritățile au confirmat că numărul cazurilor înregistrate de la începutul epidemiei este de 798.486. În ultimele șapte zile, numărul mediu de noi cazuri zilnice a fost de 12.452, ceea ce arată că vârful epidemiei nu a fost încă atins.

Guvernul a decis să extindă măsurile de restricționare a activității în vigoare în anumite regiuni ale țării. Restricții în vigoare începând cu 20 martie, în unele regiuni. În ciuda acestei evoluții îngrijorătoare, sute de oameni au protestat la sfârșitul lunii septembrie împotriva măsurilor de sănătate ale guvernului lui Alberto Fernandez, cerând încetarea izolării.

În plus, guvernul se confruntă cu o criză economică lungă și devastatoare.

În total, peste 21.000 de persoane au murit din cauza virusului în această țară. „Procentul deceselor este de 2,6% și avem o rată a mortalității de 463 de persoane la 100.000 de locuitori”, a declarat subsecretarul pentru strategii de sănătate, Alejandro Costa.

„Nu sunt suficiente teste, nu se respectă distanțarea fizică”

Economia în declin nu permite în prezent o strategie eficientă de sănătate pentru a stopa epidemia. Potrivit unui medic argentinian intervievat de Reuters, nu au fost luate măsuri eficiente.

„Distanțare fizică? Nu există. Promovarea distanțării de către autorități? Nu. Teste? Nu există. Protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății? Nu. Deci, cele patru sau cinci strategii care există pentru a opri pandemia nu sunt puse în aplicare. Acest lucru conduce, inevitabil, la o tragedie. O tragedie.”, spune doctorul Carlos Kambourian.

Sursa: HuffingtonPost

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook