Anti-rasism: Ministrul turismului din Ghana le propune afro-americanilor să se stabilească în Africa

Anti-rasism: Ministrul turismului din Ghana le propune afro-americanilor să se stabilească în Africa

În timpul unei comemorări în onoarea lui George Floyd, ministrul Turismului din Ghana a invitat afro-americanii să se stabilească în Ghana dacă se simt nedoriți în Statele Unite.

„Profitați, veniți acasă, construiți-vă o viață în Ghana, nu trebuie să rămâneți pentru totdeauna acolo unde nu sunteți apreciați, aveți de ales și Africa vă așteaptă”, a spus ministrul Barbara Oteng-Gyasi potrivit The Independent Ghana.

În timpul declarației, Barbara Oten-Gyasi și-a exprimat speranța că moartea lui George Floyd va pune capăt rasismului în Statele Unite, dar și la nivel mondial: „Rasismul în America continuă să fie o pandemie mortală […] Ne rugăm și sperăm că moartea lui George Floyd nu va fi în zadar ci că va pune capăt prejudecăților și discriminării rasiale în lume.”.

„Continuăm să ne deschidem brațele și să invităm toți frații și surorile noastre să se întoarcă acasă”, a adăugat ea. Anul trecut, Ghana a lansat inițiativa „Anul revenirii”. Aceasta constă în deschiderea țării pentru a primi africanii din diaspora. Mulți afro-americani au vizitat țara.

Însă anul acesta, Ghana a făcut următorul pas cu actiunea „dincolo de întoarcere”. Această nouă inițiativă, care este o continuare a primei, își propune să ajute africanii din diaspora să se stabilească în Ghana și să investească în economia țării.

Pan-africanismul este foarte puternic, fie în Occident, fie în Africa. Gabon are o politică similară cu Ghana, așa cum o demonstrează naturalizarea actorului Samuel Lee Jackson vara trecută.

„Soarta tuturor oamenilor de culoare, oriunde s-ar afla pe lume, este legată de Africa”, a declarat Nana Akufo-Addo, președintele Ghanei, pe 11 iulie 2019, la Paris. Veritabil susținător al pan-africanismului, strategia lui este să se bazeze pe africanii din întreaga lume pentru a promova Africa și interesele sale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook