Anthony Mackie: Black Panther a fost mai rasist decât orice altceva

Anthony Mackie: Black Panther a fost mai rasist decât orice altceva

„M-a deranjat cu adevărat că am făcut șapte filme Marvel în care fiecare producător, fiecare regizor, fiecare cascador, fiecare designer de costume, fiecare inginer de sunet, toată lumea era albă.” Cuvintele lui Anthony Mackie, alias Falcon, aruncă o umbra în peisajul consensual al supereroilor Disney. Într-o perioadă în care mișcarea Black Lives Matter zguduie industria cinematografică, actorul nu și-a cenzurat cuvintele într-un schimb cu Daveed Diggs (actualmente în serialul Snowpiercer) difuzat de Variety.

Anthony Mackie s-a referit în special la primul film dedicat unui super-erou negru, Pantera Neagra. Regizat de Ryan Coogler, blockbusterul Marvel a devenit un fenomen cultural în Statele Unite, apreciat ca un moment de cotitură benefic în reprezentarea celor de culoare pe ecran. O notă bună la purtare pentru universul Marvel și pentru Disney? Mai degrabă, copacul care ascunde pădurea de „filme în care toată lumea e albă”, potrivit lui Anthony Mackie. „Pentru Black Panther, am avut un regizor negru, un producător negru, un designer de costume negru și un coordonator de cascadorie negru. Îmi spun că a fost mai rasist decât orice altceva, deoarece dacă poți angaja negri doar pentru un film despre negri, de fapt, spui că nu sunt suficient de buni când actorii sunt predominant albi.”

Pentru a remedia această situație, actorul „sfătuiește” Marvel să „angajeze cea mai competentă persoană pentru o poziție”, indiferent de culoarea pielii. Sfatul ar putea fi urmat ca parte a noii politici de diversitate lansată de The Walt Disney Company, care a achizitinat în 2009 studiourile Marvel. În ultimii ani, compania de producție a încercat să arate pe ecran personaje minoritare. Un mod de a răspunde la schimbările din societate precum și la o cerere mai mare din partea publicului și a profesioniștilor. Câteva sute de artiști de culoare au cerut Hollywood-ului într-o scrisoare deschisă să-și reconsidere poziția cu privire la personalul din comunitatea afro-americană.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook