Anglia| Mai mulți pacienți internați decât în martie, când a fost impusă izolarea

Anglia| Mai mulți pacienți internați decât în martie, când a fost impusă izolarea

Spitalele din Anglia au acum mai mulți pacienți Covid-19 decât în martie, când a fost impusă carantina generalizată, anunță reprezentanții sistemului sanitar din Marea Britanie (NHS).

Directorul NHS, prof. Stephen Powis, avertizează că dacă nu vor fi luate urgent măsuri suplimentare, numărul deceselor va ajunge la un nivel „prea greu de suportat”.

În zona de nord, cea mai afectată din țară, spitalele deja fac față cu greu avalanșei de noi pacienți.

Anunțul vine în ziua în care Boris Johnson este pregătit să anunțe noi restricții, care ar putea include închiderea pub-urilor și barurilor situate în zonele puternic lovite de noul val epidemic.

În lipsa unui vaccin sau al unui tratament, prof. Powis este de părere că „atât timp cât numărul infectărilor crește, la fel se va întâmpla și cu numărul deceselor”.

„Acesta este motivul pentru care guvernul analizează noi măsuri care ar putea fi implementate în zonele unde infectările s-au intensificat”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă televizate. „Așa cum a spus și ministrul Sănătății, dacă nu luăm măsuri pentru a controla extinderea virusului, rata mortalității va fi greu de suportat”.

Sursa: The Independent

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook