Angelina Jolie denunță rasismul: „Un sistem care mă protejează pe mine dar nu și pe fiica mea este intolerabil”

Angelina Jolie denunță rasismul: „Un sistem care mă protejează pe mine dar nu și pe fiica mea este intolerabil”

Star hollywoodian și activistă de ani de zile, Angelina Jolie a vorbit despre rasism, care predomină în Statele Unite.

Într-un interviu acordat Harper’s Bazaar, actrița, mamă a șase copii, dintre care trei sunt adoptati, a declarat că pandemia coronavirusului și protestele izbucnite după moartea lui George Floyd au făcut-o să se gândească la „nevoile și suferințele din propria țară.”.

„Un sistem care mă protejează, dar care nu ar putea să-mi protejeze fiica – sau orice alt individ, femeie sau copil, din cauza culorii pielii – este intolerabil”, a spus ea, referindu-se la una dintre fete, Zahara, care este de culoare.

„Trebuie să avansăm în gândire, să depășim simpatia și bunele intenții, și să mergem spre legi și politici care abordează cu adevărat rasismul structural și impunitatea. Oprirea abuzurilor făcute de polițiști este doar un început. Trebuie să mergem mult dincolo de asta, în toate aspectele societății, de la sistemul de învățământ până la politică”, a adăugat Angelina Jolie.

„Lumea se trezește”

Faptul că a văzut oamenii luând atitudine în fața nedreptății i-a dat speranță. „Simt că lumea se trezește și că oamenii își formează o părere mai profundă despre societate.”.

„Este timpul să facem schimbări la nivel legislativ și în cadrul instituțiilor noastre, să-i ascultăm pe cei care au fost afectați și vocile care au fost excluse”, a spus ea.

La începutul lunii, Angelina Jolie a anunțat că va dona 200.000 de dolari Fondului de Apărare Juridică NAACP, un fond de sprijin pentru combaterea discriminării rasiale.

„Discriminarea și impunitatea nu pot fi tolerate, explicate sau justificate. Sper să ne putem uni pentru a face față problemelor structurale grave ale societății noastre. Sunt solidar cu Fondul de Apărare Juridică al NAACP în lupta pentru egalitatea rasială, justiția socială și apelul la o reformă legislativă urgentă „, a spus ea într-o declarație.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook