Analiza dr. Ion Alexie despre epidemia din România: „Un singur număr e important, cel al deceselor”

Analiza dr. Ion Alexie despre epidemia din România: „Un singur număr e important, cel al deceselor”

Dr. Ion Alexie, de la spitalul Summerlin din Las Vegas, face o analiză legată de evoluția epidemiei în România și oferă câteva direcții care ar trebui respectate pentru a ține situația sub control:

1.Dintre toate numerele raportate zilnic, unul singur este relevant: numărul deceselor.

2.Se pot diagnostica și 5000 de cazuri noi pe zi, important este să nu fie multe decese.

3.În România trebuie făcute lunar statistici cu numărul victimelor comparat cu aceeași perioadă din 2019. Astfel se va evidenția aportul Covid-19 la mortalitatea generală a României. Acest impact ar trebui să ghideze politica guvernului și nu neapărat numărul de infectări zilnice.

4.Politica oricărui guvern trebuie să păstreze o balanță echitabilă între impactul sanitar și cel economic. Oamenii trebuie să se protejeze cât mai bine față de acest virus, dar, în același timp, trebuie să se obișnuiască cu faptul că virusul nu va dispărea prea curând și că va continua să producă decese în rândul populației.

5.Oamenii se vor proteja mult mai bine de virus dacă vor vedea lumina de la capătul tunelului. Trebuie să li se dea o perioadă estimată pentru purtarea măștilor și pentru respectarea distanțării fizice.

În opinia mea, acestă perioada ar fi de un an, timp în care vor apărea tratamente mai bune și probabil vaccinuri.

6.Va urma!

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook