Ana Maria Popescu regretă că l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Sportului. „Le mulțumesc celor care au înțeles mesajul meu”

Ana Maria Popescu regretă că l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Sportului. „Le mulțumesc celor care au înțeles mesajul meu”

Ana Maria Popescu regretă gestul de a nu-i răspunde la salut ministrului Tineretului și Sportului, atunci când Eduard Novak i-a întins mâna la revenirea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spune însă că nu își schimbă mesajul transmis după câștigarea medaliei de argint la proba de spadă simplu.

„Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak”, spune sportiva, după ce Novak și-a cerut scuze.

„Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți”, scrie ea într-o postare pe Facebook.

Ana Maria Popescu subliniază că declarațiile sale nu au reprezentat un atac la persoană, ci o modalitate de atrage atenția asupra situației precare în care se zbate sportul românesc.

„Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile și le mulțumesc celor care au înțeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții, dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape… lipsuri materiale, competiții ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă „din fașă” să-și atingă adevăratul potențial.

Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de „capra vecinului”, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!”.

„Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020”, completează ea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook