American Journal of Therapeutics confirmă eficiența ivermectinei în tratarea și prevenirea Covid-19

American Journal of Therapeutics confirmă eficiența ivermectinei în tratarea și prevenirea Covid-19

American Journal of Therapeutics publică o meta-analiză prin care confirmă eficiența ivermectinei în tratarea și prevenirea Covid-19. Coordonatorii cercetării au investigat 24 de studii randomizate disponibile până la data de 25 aprilie 2021, care au avut în total 3406 participanți.

Analiza a arătat că ivermectina reduce cu 38% riscul de deces provocat de formele grave de Covid-19. În cazul profilaxiei cu medicamentul anti-parazitar, riscul de infectare cu SARS-Cov-2 scade cu 86%.

Studiul concluzionează că există dovezi cu relevanță moderată care arată că rata mortalității Covid-19 poate fi considerabil redusă prin administrarea ivermectinei. De altfel, se arată că utilizarea medicamentului în fazele incipiente ale bolii reduc șansele de a dezvolta o formă gravă.

Siguranța și prețul mic al medicamentului sugerează că ivermectina ar putea avea un impact semnificativ asupra pandemiei.

„Acum, când cantitatea virală intracomunitară (cantitatea totală de virus viabil din societate, care încă se poate multiplica și poate infecta alți indivizi și poate duce la un alt val) – ACUM avem cea mai mare șansă să distrugem virusul, fără să-i mai dăm șansa să se multiplice și să proucă un nou val.

-Are sens?

-În acest moment nu avem un alt medicament antiviral ieftin, ușor de administrat și cu efecte secundare infime. ACUM ar trebui administrată ivermectina tuturor, împreună cu vaccinurile și am avea o mare șansă să scăpăm de pandemie”, spune medicul Ion Alexie.

*Medicamentele se administrează numai la sfatul medicului, în funcție de afecțiune și de istoricul medical al fiecăruia. NU lua medicamente înainte de a-ți consulta medicul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook