Amazon elimină cartea de credit și introduce plata cu mâna

Amazon elimină cartea de credit și introduce plata cu mâna
Foto: Amazon

Amazon lansează un sistem de plată cu un simplu gest al mâinii, în câteva magazine de proximitate Amazon Go din Statele Unite. Tehnologia ar putea fi implementată și pe stadioane sau la locul de muncă.

Palma în loc de cartea de credit: Amazon a dezvăluit marți tehnologia biometrică contactless pentru a permite clienților să plătească în magazin cu o simplă mișcare a mâinii.

Acest serviciu, numit Amazon One, va fi inițial implementat în două dintre magazinele Amazon Go din Seattle, sediul companiei.

Grupul lui Jeff Bezos intenționează să introducă tehnologia și în magazine alimentare din Statele Unite (Chicago, San Francisco,New York, Seattle) și să o vândă către alte companii.

„În majoritatea spațiilor comerciale, Amazon One ar putea deveni o metodă alternativă de plată sau o opțiune de card de fidelitate cu un dispozitiv la checkout alături de sistemul tradițional de plată”, explică într-o postare pe blog Dilip Kumar, vicepreședinte al sectoarelor de vânzări cu amănuntul și tehnologie la Amazon.

Dilip Kumar indică, de asemenea, că Amazon One ar putea fi utilizat pentru intrarea publicului pe stadioane sau pentru accesul la locul de muncă pentru angajați.

Sursa: BFMTV 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook