Alexei Navalnîi afirmă că are febră și tuse puternică, în contextul focarului de tuberculoză izbucnit în închisoare

Alexei Navalnîi afirmă că are febră și tuse puternică, în contextul focarului de tuberculoză izbucnit în închisoare

Liderul opoziției de la Kremlin, Alexei Navalnîi, acuză simptome ca temperatură ridicată și tuse puternică, în condițiile în care trei din cei 15 deținuți încarcerați în același pavilion al închisorii primesc tratament spitalicesc pentru tuberculoză. Navalnîi a intrat în greva foamei săptămâna trecută, acuzându-i pe oficialii închisorii că refuză să-i ofere tratament adecvat pentru durerile de spate și picior.

Susținătorii săi spun că vor protestat în fața închisorii începând de marți, dacă nu va primi dreptul de a fi consultat de un medic la alegere și nu i se oferă tratamentul necesar. Presa de stat și câțiva oficiali ai închisorii îl acuză că inventează afecțiunile pentru a rămâne în atenția opiniei publice, fapt pe care Navalnîi îl neagă.

„Dacă am tuberculoză, măcar să-mi aline durerea de spate și amorțeala picioarelor. Ar fi fumos”, a glumit Navalnîi într-o postare pe Instagram. „Citez statisticile oficiale de astăzi: Navalnîi, tuse puternică, temperatură 38,1”, menționează el, adăugând că va continua gresa foamei.

Oficialii coloniei penale IK-2, unde este închis, nu au comentat afirmațiile lui Navalnîi în legătură cu focarul de turberculoză. Cu ceva timp în urmă au afirmat că politicianul se află în stare satisfăcătoare de sănătate și că i-a fost acordat tratamentul necesar.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook