Cîțu spune că revenim la normal de la 1 iunie. „Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei, dar trebuie să ne vaccinăm”

Cîțu spune că revenim la normal de la 1 iunie. „Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei, dar trebuie să ne vaccinăm”

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că vom reveni la normal începând cu 1 iunie. Multe restricții vor fi relaxate, dar este important ca procesul de vaccinare să fie accelerat. „Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Vaccinarea e singura soluție”, a spus prim-ministrul. Totodată, el a menționat că va înființa un comitet interministerial „care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România”.

Premierul consideră că efectele restricțiilor pot fi deja observate. „Măsurile pe care le-am luat funcționează, dau rezultate. Acest comitet interministerial: 1 iunie este primul pas. Acest comitet va include toate ministerele, mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Vaccinarea e singura soluție”.

Însă atrage atenția asupra importanței procesului de vaccinare și solicită implicarea bisericii pentru a convinge enoriașii să accepte serul anti-Covid. „Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei. Trebuie să mergem să ne vaccinăm”.

Cîțu a specificat că un eventual certificat verde nu se va aplica intern, pe teritoriul României.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook