Airbnb dă afară 25% dintre angajați pe fondul crizei generate de COVID-19

Airbnb dă afară 25% dintre angajați pe fondul crizei generate de COVID-19

Platforma de rezervări online Airbnb anunță că va concedia 1.900 de angajați din toată lumea, adică 25 % din personal în următoarea perioadă. Decizia vine în contextul crizei coronavirusului care a lovit puternic turismul la nivel global și a dus implicit și la prăbușirea veniturilor Airbnb.

Angajații Airbnb disponibilizați vor primi patru salarii compensatorii, asigurare medicală plătită pentru un an de zile și vor primi bani pentru acțiunile pe care le dețin în companie. Din cauza coronavirusului, Airbnb a pierdut până acum 16% din valoarea companiei. Luna trecută fondatorii platformei au luat imprumuturi de 2 miliarde de dolari pentru a putea menține compania pe linia de plutire.

 Șeful Airbnb, Brian Chesky, spune că veniturile companiei vor fi cu 50% mai mici anul acesta față de 2019.

În 2019 Airbnb avea înregistrate în aplicație peste 7 milioane de spații de cazare din 100.000 de orașe din întreaga lume. De la lansarea aplicației, până în prezent proprietarii spațiilor care și-au închiriat locuințele au câștigat în total 80 de milioane de dolari.

Și site-ul TripAdvisor a fost puternic lovit de criza coronavirusului. Fondatorii au anunțat că vor da afară 900 de angajați.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook