AFI HUB PROEDUS, proiectul pilot de educație pentru copii găzduit de AFI Cotroceni

AFI HUB PROEDUS, proiectul pilot de educație pentru copii găzduit de AFI Cotroceni

AFI HUB PROEDUS  și-a deschis porțile, ca proiect pilot, în premieră și unic la nivel național, pentru 120 de zile, cu 1.200 de ore de consultare și socializare, joc și joacă, învățare experiențială și non-formală și adună peste 250 de formatori, speakeri și invitați.

Într-un spațiu generos pus la dispoziție de AFI Cotroceni, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – PROEDUS vine în întâmpinarea profesorilor, părinților și elevilor bucureșteni, cu scopul de a-i încuraja să se dezvolte și să fie în pas cu ultimele noutăți în domeniul educațional.

Cei trei actori din educație: elevii, părinții și profesorii pot participa la workshop-uri, training-uri, sesiuni de formare, dezbateri și concursuri de cultură generală, precum și la activități multimedia într-un mini studio de radio/televiziune, ori se pot bucura de expoziții din domeniul revoluțiilor științifice. Aceste activități sunt dedicate, în special, liceenilor, însă hub-ul oferă surprize și pentru copiii din segmentul de vârstă 4-14 ani, precum expoziții cu informații utile despre corpul uman, experimente chimice în laboratorul special amenajat ș.a.

Profesorii se pot bucura de un spațiu în care vor putea dezbate diverse teme  de interes, vor putea pilota tehnici și metode din educația non-formală, vor organiza workshop-uri și consultări, dar pot participa, alături de părinți, la sesiuni de consiliere și formare.

Totodată, sunt bineveniți și reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, implicați în activități educaționale, cu idei ce pot fi dezbătute și implementate în cadrul proiectelor  cu caracter educațional non-formal.

Programul de funcționare al hub-ului este  în intervalul orar 10:00-20:00, de luni până duminică, accesul fiind gratuit pentru toți vizitatorii.

Programul și înscrierile la activitățile hub-ului pot fi consultate pe site-ul www.proedus.ro, dar si pe aficotroceni.ro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook