Adolescenta care a filmat crima lui George Floyd este traumatizată și hărțuită

Adolescenta care a filmat crima lui George Floyd este traumatizată și hărțuită

Cu videoclipul său a început totul. Pe 25 mai, ea a filmat uciderea lui George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 de ani care a murit în timpul arestarii. În imagini omul este întins la pământ, apăsat la nivelul gâtului de genunchiul lui Dereck Chauvin, un polițist alb, în ​​timp ce il imploră pe acesta spunându-i că nu mai poate respira. O primă autopsie estimase că bărbatul a murit probabil din cauza altor patologii medicale. Însă o a doua anchetă independentă, cerută de familie, a dezvăluit că a murit din cauza „asfixierii prelungite prin presiune”, agravată de problemele de sănătate și consumul de droguri. Videoclipul a făcut înconjurul lumii provocând indignare generală și numeroase proteste conduse de mișcarea Black Lives Matter care denunță rasismul și violența poliției.

Victima colaterală a acestei drame, Darnella, cea care a filmat arestarea lui George Floyd. La numai 17 ani, fata a fost ținta atacurilor și a criticilor după publicarea videoclipului său, relatează TMZ. Adolescenta afro-americană a postat un mesaj lung pe Facebook pentru a-și exprima furia pentru insultele nejustificate. „Fac asta pentru a atrage atenția? Pentru ca as fi plătita? Sunteți toti atât de proști și de ignoranți (…). Vezi-ți de treaba ta. Sunt o minora, am 17 ani, evident că nu aveam cum să infrunt un ofițer de poliție, eram doar foarte speriată”, a scris ea ca răspuns pentru cei care au considerat că ar fi trebuit să acționeze, nu să filmeze. Ea a adăugat: „Nu prea mă interesează cum ai fi reacționat tu, ai fost acolo?” NU. (…) Și dacă nu eram acolo, cei patru polițiști ar fi procedat la fel (…) și poliția probabil că ar fi tăcut si i-ar fi protejat. Deci, în loc să mă insulti, mulțumește-mi. Pentru că ar fi putut fi cineva dintre ai tai și ți-ar plăcea să afli adevărul „.

„Acest tip era întins pe pământ și nu putea respira”

Darnella nu este doar sub presiunea utilizatorilor de internet. A fost hărțuită, potrivit avocatului său, de mulțimea prezentă în fața casei în care locuiește, situată la o aruncătură de băt de locul unde George Floyd a fost ucis. Adolescenta s-a ales, de asemenea, cu o traumă după ce a asistat la crimă. Avocata sa, Seth B. Cobin, a declarat pentru TMZ că acum urmează ședințe de terapie, care sunt cu atât mai importante acum, după ce Darnella a fost nevoită să povestească incidentul de mai multe ori autorităților, ca parte a anchetei în curs. „Nu este ușor să povestești. Trebuie să te cufunzi în ceva dureros. A fost un moment dificil pentru ea să povestească din nou și a fost dificil pentru noi toți să o ascultăm „, a spus avocata ei.

A doua zi după moartea lui George Floyd, Darnella a revenit la locul tragediei. Filmată de numeroși martori, ea a spus în lacrimi că l-a văzut pe acest om la pământ când a mers la supermarket împreună cu vărul ei. „Mi-am scos telefonul pentru a filma. Acest tip era întins la pământ și nu putea să respire. A continuat să spună că nu poate respira. Și am fost acolo chiar alături. Este atât de traumatizant”, a spus ea.

Telefonul Darnellei a fost preluat de poliție pentru a extrage videoclipul original și a-l folosi ca dovadă în viitorul proces al polițistului Dereck Chauvin. În plus, a fost deschisă și o pagină de unde se pot face donații pentru a o sprijini Darnella. „Darnella este tânăra curajoasă care a filmat crima lui George Floyd, si merită să își recupereze pacea. Pe lângă trauma de a vedea un bărbat de culoare ucis de poliție, ea trebuie să îndure trolii, hărțuitorii și ignoranții care o atacă pe rețelele sociale. A avut un curaj incredibil să rămâna și să asiste la această scenă. Cu toții avem un rol de jucat în această revoluție împotriva supremației albe. Darnella a jucat un rol foarte important și ar trebui să fie felicitată, nu umilită ”, se arată pe pagina de colectare de fonduri. În trei zile, pagina a strâns peste 260,000 de dolari.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook