Administrația Biden impune majorității angajaților să se vaccineze până cel târziu pe 4 ianuarie 2022

Administrația Biden impune majorității angajaților să se vaccineze până cel târziu pe 4 ianuarie 2022

Zeci de milioane de angajați americani vor trebui să se vaccineze împotriva Covid-19 până pe 4 ianuarie. În caz contrar, vor fi supuși testării regulate, anunță administrația președintelui Joe Biden. Obligația de vaccinare – care îi vizează pe cei care lucrează în cadrul companiilor cu peste 100 de angajați, lucrători din domeniul medical și angajații contractorilor agențiilor federale – este una dintre cele mai radicale măsuri luate de guvernul SUA în încercarea de a opri epidemia care subminează revenirea economiei.

„Există același termen limită pentru aceste trei categorii, 4 ianuarie 2022” – data la care angajații trebuie fie să fi primit ultima doză de vaccin, fie să înceapă testarea săptămânală, a declarat joi un înalt oficial american.

Mai multe companii, printre care gigantul din industria cărnii, Tyson Foods, sau compania aeriană United Airlines, pregătiseră deja terenul impunând obligația încă de la sfârșitul lunii septembrie. Cel mai recent, producătorul auto Ford a cerut ca cei 32.000 de angajați ai săi să fie vaccinați până pe 8 decembrie.

Președintele Biden a transformat lupta împotriva Covid-19 în unul dintre semnele distinctive ale președinției sale. Dar uriașa campanie de vaccinare americană, desfășurată cu mare viteză, a încetinit, sporind ratele de contaminare și stopând parțial redresarea economică promisă de liderul democrat.

A convinge scepticii  să primească vaccinul nu este o sarcină ușoară, mai ales că mai multe state americane, inclusiv Texas, au interzis deja obligația de vaccinare pe teritoriul lor. Într-un sondaj lansat luna trecută de Societatea pentru Managementul Resurselor Umane, 90% dintre angajatorii chestionați au considerat că este dificil să implementeze obligația.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook