Activistul Shaun King, amenințat cu moartea după ce a cerut ca statuile cu Iisus alb să fie înlăturate

Activistul Shaun King, amenințat cu moartea după ce a cerut ca statuile cu Iisus alb să fie înlăturate

Shaun King, a atras ironii dar și amenințări online pentru că cerut ca statuile care îl reprezintă pe Iisus cu piele albă să fie înlăturate.

„Da, cred că statuile realizate de europenii albi, care pretind că ar fi Iisus, ar trebui să fie date jos. Ele sunt o formă de supremație albă. Așa a fost întotdeauna „, a scris activistul pe Twitter.

King și-a extins apoi cererile și a inclus „toate picturile murale și vitraliile care îl reprezinta pe Iisus alb, pe mama sa cu trăsături europene și pe prietenii lor albi”.

„Sunt o formă brută de supremație albă. Au fost create ca instrumente de opresiune. Propagandă rasistă. Toate ar trebui să fie dați jos ”, a insistat el.

„Dacă religia voastră cere ca Iisus să fie blond cu ochi albaștri, atunci religia voastră nu este creștinismul, ci supremația albă”.

Activistul din Brooklyn – care a negat că ar fi un bărbat alb deghizat în negru – a publicat o fotografie cu un Iisus cu pielea întunecată, despre care a spus că este cea mai exactă reprezentare.

„Americanii albi care au cumpărat, vândut, tranzacționat, violat și exploatat africani până la moarte timp de sute de ani în această țară, pur și simplu nu au putut avea acest om în centrul credinței lor”, a spus el despre motivul pentru care imaginile îl prezinta ca fiind alb pe fiul lui Dumnezeu aflat în centrul credinței creștine.

Seria de tweet-uri a dezlănțuit un val de ironii și indignare – și chiar amenințări directe.

„Am primit 20 de amenințări cu moartea în ultimele 12 ore, de când am spus că statuile albului european Iisus sunt un instrument de opresiune pentru supremația albă și că ar trebui eliminate”, a scris el.

Pe lângă amenințări, tweet-urile sale au fost ridiculizate de mulți internauți, un abonat întrebând: „Doare să fii atât de prost?”.

King a fost acuzat în trecut că, de fapt, nu este de culoare, ci alb. În certificatul de naștere figurează doi părinți albi.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook