A fost sau n-a fost| Kelemen Hunor afirmă că premierul s-a consultat cu membrii coaliției înainte de demiterea lui Voiculescu

A fost sau n-a fost| Kelemen Hunor afirmă că premierul s-a consultat cu membrii coaliției înainte de demiterea lui Voiculescu
Premierul Florin Cîțu si viceprim-miniștrii Dan Barna și Kelemen Hunor, în Parlament. Foto: Mediafax

Vicepremierul Kelemen Hunor contestă declarațiile reprezentanților Alianței URS-PLUS, care susțin că Florin Cîțu a luat unilateral decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Au existat consultări, ba chiar premierul „a avut o răbdare uriașă”, afirmă liderul UDMR.

„Nu este adevărat că nu a fost o consultare, chiar și cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aș spune că trebuie să plece și premierul. A avut o răbdare uriașă. Premierul a făcut ședințe de Guvern pentru Ministerul Sănătății ori de câte ori a vrut ministrul Voiculescu. Era vorba despre sănătate. Și dimineața, și seara, și luni, și duminică, și sâmbătă, și on-line, și fizic. Deci nu se poate reproșa că nu a încercat coaliția, că nu a încercat premierul”, a spus Hunor, la Digi 24.

În plus, Kelemen Hunor este de părere că cererea USR-PLUS privind demiterea lui Cîțu este exagerată și inacceptabilă.

„Ori suntem de acord că avem un set de valori comune așezate într-un program de guvernare asumat de o coaliție și atunci mergem mai departe, ori chiar nu suntem pregătiți să guvernăm țara. Punct. Sunt convins că și ei dacă gândesc într-o astfel de logică, de a menține asemenea cerere, o să-și dea seama că s-au cam pripit și nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Deci, nu se poate accepta”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook