Rusia și China organizează un exercițiu militar comun, cu 13.000 de soldați, drept răspuns la „presiunea Vestului”

Rusia și China organizează un exercițiu militar comun, cu 13.000 de soldați, drept răspuns la „presiunea Vestului”

Rusia și China desfășoară un exercițiu militar comun drept răspuns la „presiunea susținută” care vine din partea Occidentului. Aproximativ 13.00o de soldați ruși și chinezi participă la exercițiul din nord-vestul Chinei menit să demonstreze relațiile strânse dintre Moscova și Beijing.

Imaginile realizate în timpul exercițiului surprind soldați ruși care utilizează tancuri chinezești și alte vehicule de război.

„Soldații ruși ating majoritatea țintelor”, în ciuda lipsei de experiență cu echipamentele militare chinezești, raportează televiziunea Zvezda, deținută de Ministerul rus al Apărării.

Exercițiile militare, care implică atât forțe terestre cât și aeriene, se desfășoară în provincia autonomă chineză Ningxia Hui și se încheie vineri.

Evenimentul are rolul de a „demonstra determinarea și forța celor două state de a apăra securitatea și stabilitatea la nivel internațional și regional”, potrivit oficialilor ruși și chinezi.

„Suntem la apogeul unei noi ere a parteneriatului ruso-chinez”, spune ei.

Mai multe astfel de exerciții comune ale celor două state vor avea loc în viitor.

„Manevrele transmit un mesaj clar forțelor occidentale care se așteaptă să despartă Moscova de Beijing”, spune expertul militar rus Alexander Lomanov.

Sursa: Daily Mail

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook