Președintele israelian Isaac Herzog primește a treia doză de vaccin anti-Covid

Președintele israelian Isaac Herzog primește a treia doză de vaccin anti-Covid

Președintele israelian Isaac Herzog a primit vineri, 30 iulie, a treia doză de vaccin antu-Covid, lansând în Israel campania de vaccinare cu a treia doză pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste.

„Începem campania de vaccinare de rapel”, a spus președintele Herzog, care a primit a treia doză de vaccin anti-Covid la Spitalul Sheba, situat la periferia metropolei Israelului Tel Aviv.

Statul ebraic autorizase la mijlocul lunii iulie administrarea unei a treia doze de vaccin pentru persoanele cu imunosupresie severă, adică al cărui sistem imunitar le făcea deosebit de vulnerabile la virus.

Dar, datorită creșterii recente a numărului de cazuri Covid-19, premierul Naftali Bennett a anunțat o campanie pentru administrarea unei a treia doze persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Fără aprobare de la Autoritatea Medicamentelor din SUA

„Israelul este un pionier în administrarea unei a treia doze de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani”, a declarat vineri Naftali Bennett, în vârstă de 49 de ani, care l-a însoțit pe președintele Herzog la spital. „Singura modalitate de a învinge Covid este să acționăm împreună. Împreună, aceasta înseamnă schimbul de informații, metode, sfaturi, pași practici. Statul Israel este deschis să împărtășească orice informație pe care o obține prin acest pas îndrăzneț”, a adăugat el.

Potrivit gigantului Pfizer, care produce vaccinul utilizat în principal în Israel, „noi studii arată că o a treia doză are efecte neutralizante față de varianta Delta. Dar, deocamdată, Autoritatea SUA pentru Medicamente (FDA), ale cărei recomandări le urmează şi Israelul, nu a aprobat a treia doză pentru vârstnici.”

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook