Cântărețul Jacob Desvarieux a murit de Covid deşi a primit trei doze ale vaccinului

Cântărețul Jacob Desvarieux a murit de Covid deşi a primit trei doze ale vaccinului

Jacob Desvarieux, chitarist şi cântăret, fondatorul curentului zouk, a murit de Covid la vârsta de 65 de ani. În condiții de sănătate fragilă după un transplant de rinichi – era diabetic – muzicianul a fost internat pe 12 iulie în Guadelupa, după ce a fost infectat cu coronavirus. Pentru că se afla în categoria de risc, făcuse trei doze ale vaccinului.

Ceea ce a declanșat o controversă pe rețelele de socializare, unde mulți anti-vaccinişti susțin ca dozele administrate i-au adus moartea. Este motivul pentru care jurnalista Christine Kelly și-a permis o mică actualizare pe Twitter.

„Când cineva face un transplant, ia pe viață un tratament imunosupresor care împiedică sistemul imunitar să reacționeze și inhibă acțiunea vaccinului. Facem 3 sau 4 vaccinuri, sperând… „, explică jurnalista CNews. Dar acest lucru nu a fost suficient pentru a-i convinge pe cei mai sceptici, după cum reiese din comentarii.

Vedetele îi aduc un omagiu lui Jacob Desvarieux

Cu puțin timp înainte de a afla despre dispariția fondatorului grupului Kassav, Christine Kelly îi trimisese „gândurile bune” lui Jacob Desvarieux. „Te iubim” a scris ea.

O oră mai târziu, mesajele de încurajare au lăsat loc condoleanțelor. „Prea târziu. Jacob este mort. Inima mea este în doliu.”

Foarte multe omagii au fost postate pe rețelele de socializare. Teddy Riner, care se afla la Jocurile Olimpice de la Tokyo, i-a trimis un gând chitaristului. „Mă doare foarte mult, este o voce extraordinară pe care o pierdem. Pace sufletului său, sper să aibă o ceremonie minunată. Datorită vocii sale, grupului Kassav, am putut auzi despre Guadelupa în întreaga lume.”

Sursa: Voici.fr

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook