China vrea implementarea unui sistem de coduri QR prin care să demonstrezi că nu ai Covid, dacă vrei să călătorești

China vrea implementarea unui sistem de coduri QR prin care să demonstrezi că nu ai Covid, dacă vrei să călătorești

Pentru a facilita călătoriile internaționale, presedintele chinez Xi Jinping a propus în timpul summitului G20 instituirea unui sistem global de coduri QR care să ateste starea virusologică a fiecăruia, scrie presa de stat chineză.

Extinderea sistemului chinezesc de coduri QR, care prezintă statutul virusologic al călătorilor, este propunerea făcută de președintele chinez Xi Jinping omologilor săi care au participat la G20 între 21 și 22 noiembrie. Acest sistem se bazează pe citirea certificatelor de sănătate bazate pe teste PCR. „Sperăm că din ce în ce mai multe țări se vor alătura acestui mecanism”, a spus Xi Jinping, potrivit agenției de știri Xinhua, citată de South China Morning Post. „Trebuie să ne standardizăm politicile și să stabilim căi rapide pentru a stabili o ordine”.

Celelalte țări nu folosesc acest tip de sistem, ci preferă principiul „bulelor de călătorie”, amintește cotidianul din Hong Kong. Aceste „bule” se bazează pe deschiderea frontierelor, fără carantină, între teritorii restrânse, unde virusul nu mai circulă. Înființarea uneia dintre aceste bule între Singapore și Hong Kong „a fost în cele din urmă amânată, după o creștere a cazurilor care nu pot fi monitorizate în Hong Kong, ceea ce constituie al patrulea val de contaminare” din regiune.

Călătorii trebuie să prezinte „bulina verde”

Din februarie, China a impus treptat pe teritoriul său un sistem de certificare prin cod QR pentru a autoriza călătoriile. China continuă să solicite călătorilor coduri QR care să indice „buline verzi”, altfel li se impune carantină. Se așteaptă ca sistemul să fie introdus în curând în Hong Kong, ridicând carantina de 15 zile impusă până acum.

Pentru a autoriza intrarea persoanelor din străinătate sau tranzitarea teritoriul său, Beijingul cere un test PCR negativ la care s-a adăugat, de la începutul lunii noiembrie, condiția unui test de anticorpi IgM negativ, teste care trebuie să fie realizate în ultimele 48 de ore.

Sursa: Courrier International

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook