Covid-19 | Test de sânge rapid care arată dacă AI FOST sau ești infectat, inventat de australieni

Covid-19 | Test de sânge rapid care arată dacă AI FOST sau ești infectat, inventat de australieni
Foto: Monash University

Cercetătorii australienii susțin că au inventat un test de sânge care poate stabili rezultatul contaminării cu Covid-19 în 20 de minute. Conform acestora, este o descoperire revoluționară la nivel mondial.

Oamenii de știință de la Universitatea Monash spun că testul determină dacă pacientul este infectat sau dacă a fost purtător al virusului în trecut.

În timp ce testele RT-PCR sunt utilizate pentru a identifica persoanele care sunt infectate la momentul recoltării probelor, noul test este capabil de a arăta prezența virusului în organism, cantitatea virală, dar și dacă cel testat a fost infectat și este acum vindecat (cazul asimptomaticilor), identificând rămășițele virusului.

Sute de probe pot fi testate într-un interval de o oră, iar cercetătorii spun că metoda ar putea fi folosită și pentru a depista anticorpii produși în urma vaccinării, pentru a înlesni testele clinice care sunt în desfășurare.

Invenția a fost patentată, iar dezvoltatorii acesteia caută sprijin privat și guvernamental pentru a mări capacitatea de producție.

Studiu condus de BioPRIA și Universitatea Monash, care a inclus și experți de la ARC Centre of Excellence in Convergent BioNano Science and Technology (CBNS).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook