George Floyd: Un polițist de culoare refuză să îngenuncheze, spunând ca o face doar în fața lui „Dumnezeu”

George Floyd: Un polițist de culoare refuză să îngenuncheze, spunând ca o face doar în fața lui „Dumnezeu”

În fața protestatarilor care l-au acuzat că nu a îngenunchiat în memoria lui George Floyd, polițistul a spus că el îngenunchează doar în fața lui Dumnezeu.

De la moartea lui George Floyd, sufocat sub presiunea genunchiului unui polițist din Minneapolis, îngenuncherea a devenit un simbol al protestului universal împotriva rasismului și „violenței polițiste”. De partea cealaltă a Atlanticului, premierul canadian, Justin Trudeau, candidatul la președinție, Joe Biden și chiar senatorii americani au adus astfel un omagiu în favoarea decedatului. Poliția și soldații au respectat si ei acest gest. În ultimele ore, pe rețelele de socializare circulă un videoclip devenit viral: cel al unui polițist negru din statul Georgia care refuză să îngenuncheze.

Vacanță anulată pentru a menține ordinea

Confruntat cu protestatarii care l-au acuzat că nu a urmat mișcarea și că nu l-a respectat pe George Floyd, O’Neal Saddler a spus că există o singură persoană în fața căreia îngenunchează: „Dumnezeu”. Provocat de activiștii anti-rasiști, polițistul a explicat că pentru prima dată în viață și-a amânat vacanța pentru a ajuta la păstrarea ordinii si păcii în timpul protestelor împotriva rasismului și „violenței poliției”.

„Dacă nu aș avea respect, nu aș fi aici”, a spus el pentru interlocutorii săi. „Trebuia să fiu plecat în acest weekend cu soția mea. În schimb, sunt aici pentru a mă asigura că sunteți în siguranță „, a adăugat el, înainte de a încheia:” Am foarte mult respect, dar stau în genunchi doar pentru o persoană: Dumnezeu.”.

Cu puțin timp înainte ca acest videoclip să devină celebru, ONeal Saddler a condamnat violența din protestele pe contul său de Facebook, relatează New York Post. „Lasati-mă să fiu foarte clar. Protestul pentru drepturi este întotdeauna bun. Dar jaful și comportamentul deplasat, dacă voi credeți că aceasta este dreptatea, vă rog să mă stergeti din lista dvs. de prieteni, chiar dacă suntem rude apropiate ”, a scris el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook