9 inconveniente atunci când porți mască de protecție. Ce soluții ai

9 inconveniente atunci când porți mască de protecție. Ce soluții ai

Masca de protecție este obligatorie în această perioadă și este în avantajul tău, dar și al celor din jur. Previne transmiterea virusului și îți dă un sentiment de siguranță.

Are însă anumite dezavantaje. O parte dintre acestea sunt enumerate mai jos și ai și câteva soluții pentru a le contracara.

1.Îți poate obstrucționa vederea

“În timp ce porți masca, aerul expirat îți poate pătrunde în ochi”, spune Antonio I. Lazzarino, medic epidemiologist la University College London. “Asta îți dă o senzație de inconfort și te face să duci în mod inconștient mâna la ochi. Iar dacă nu te-ai spălat recent pe mâini, te-ai putea infecta în acest mod”.

Încearcă să reziști tentației de a-ți atinge fața și spală-te pe mâini cu apă și săpun de fiecare data după ce atingi suprafețe ca mânere de uși, butoanele de la lift, colete sau alte obiecte pe care virusul ar putea rezista.

2.Poate fi inconfortabilă

Pentru a găsi masca potrivită, alege, în primul rând, materialul potrivit. “Bumbacul este cel mai indicat pentru că permite o ventilație mai bună iar tenul nu va fi afectat atât de mult de particulele eliminate în timpul respirației”, scrie CNet.

Asigură-te că ai ales o mărime potrivită și masca nu este pre mica pentru dimensiunea feței tale.

3.Îți poate restricționa respirația

“Masca poate limita procesul de respirație”, în opinia lui Lazzarino. Pentru cei care au deja probleme de respirație, masca este intolerabilă. Mai mult, o parte din dioxidul de carbon tocmai expirat este inhalat din nou.

Cei care sunt în această situație ar trebui să evite pe cât posibil deplasările.

4.Poate duce la aburirea ochelarilor

Când expiri aer cald fără să porți mască, acel flux se pierde în atmosferă. Însă atunci când porți mască, aerul are tedința de a merge spre ochi și astfel ochelarii se vor aburi, dacă porți un astfel de accesoriu.

Spală ochelarii cu o soluție de apă cu săpun și apoi lasă-I să se usuce în mod natural. Pelicula care va rămâne pe ei va împiedica aburirea. O altă soluție bună este să îți așezi masca în așa fel încât fluxul de aer expirat să nu fie îndreptat către ochelari.

5.Te poate forța să te apropii prea mult de interlocutor

Dialogul dintre două persoane care poartă mască poate fi ușor compromis, iar ele au tendința de a se apropia mai mult una de cealaltă.

Încearcă să păstrezi distanța recomandată, chiar dacă este mai dificil să te faci înțeles ori este mai greu să-ți auzi partenerul de conversație.

6.Îți poate da un fals sentiment de siguranță

Nu te gândi că dacă porți mască ești total protejat. “Purtarea măștii este doar una dintre măsurile de prevenție. Trebuie să ții tot timpul cont și de celelalte: distanțarea socială, spălatul frecvent al mâinilor, dezinfectarea frecventă a suprafețelor cu care vii în contact”, spune Dr. Marcia Anderson de la Winnipeg Regional Health Authority.

7.Poate deveni un vehicul pentru virus dacă nu este spălată

O mască ce n-a fost spălată corespunzător poate devein un pericol. Curățare măștii trebuie să devină o rutină. Este indicat să o speli la mașină, la o temperature înaltă.

8.Copiii sub doi ani sau persoanele cu handicap pot fi afectate

Măștile n-ar trebui folosite în cazul copiilor sub 2 ani, persoanelor care nu pot respira corect sau a celor care nu pot să-și dea masca jos fără asistență.

9.Poate să-ți afecteze tenul

Dacă ai pielea sensibilă, este recomandat să îți cureți tenul înainte și după fiecare purtare. Mai multe sfaturi găsești aici.

Concluzie. Cum alegi o mască potrivită

-Trebuie să te simti confortabil și să se potrivească dimensiunilor feței tale

-Să fie confecționată din mai multe straturi

-Să-ți dea voie să respiri fără dificultate

-Să suporte spălare la mașina automată la un program cu temperaturi înalte

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook