5 lucruri pe care le-am învățat în 10 zile de izolare! Ce să faci și ce să eviți acasă

5 lucruri pe care le-am învățat în 10 zile de izolare! Ce să faci și ce să eviți acasă

de Dan Pavel

10 zile de stat în casă și alte câteva săptămâni de rezistat, în față. Pentru că tot ai pus o frâna ritmului tău alert de zi cu zi, acum ai timp să îți dai seama cât de mult înseamnă libertatea de mișcare, ce mișto e să te trezești dimineața și să te duci la birou, să te oprești la o cafenea în drum spre muncă, iar seara să rămâi la o bere cu băieții.

Ieri, un ziar din Spania a dat un titlu care le strânge pe toate astea de mai sus: “Eram atât de fericiți, dar nu ne dădeam seama!

Bun, dar hai să nu dramatizăm și să luăm perioada asta așa cum este. Avem multe de învățat, trăim vremuri cum n-am mai trăit până acum. Hai să învățăm unii de la alții!

Tu cum faci să îți faci viața mai ușoară în izolare? Cum arată o zi de muncă, mega conectat de acasă pe 17 grupuri de Whatsapp, conferințe și mailuri? Când pui pauză și ce faci în timpul liber? Te invit să scrii mai jos, în zona de comentarii.

Îți las și eu aici o listă de 5 „descoperiri” de-ale mele după zece zile de stat în casă.

1. Ieși din online, de câte ori poți! Există riscul să rămâi conectat tot timpul, de dimineața, când te trezești, și până când te culci la loc. Facebook, Insta, știri pe telefon, Whatsapp în grupuri de muncă, Whatsapp în grupuri de prieteni, iar știri pe telefon, o conferință pentru muncă, un Netflix apoi, iar Facebook, Insta, și tot așa. Nu e nicio combinație, eu zic că asta e drumul sigur ca să te „prăjești” în câteva săptămâni. Ia-ți pauze offline, și în timpul orelor de job, dar mai ales după ce le termini. Citește, joacă table singur, uita-te pe geam, nu știu, orice. Doar să nu mai stai să-ți bipăie notificările alea în cap toată ziua.

2. Păstrează un program regulat de somn. Asta te ajută să îți menții starea de spirit. Nu rămâne pe Netflix până la 2 noaptea, mai ales dacă a doua zi dimineața te conectezi la job. Încearcă să te trezești în fiecare zi la aceeași oră.

3. Respectă orele de masă, așa cum le aveai și înainte de izolare. Tentația e mare, frigiderul la doi pași, dar mai bine să stai deoparte. Mai ales că nu mai arzi calorii ca până acum. Și nu e vorba doar de îngrășat, ci de felul în care te simți. În plus, reperele astea de ore – când te trezești, la ce oră iei prânzul, când iei cina – cred că îți fac bine “la mansardă.

4. Nu rămâne în pijamale, schimbă-te ca să întri cât de cât în starea de muncă. Pare cel mai banal sfat, dar s-ar putea să te ajute. Intră, la fel, în categoria reperelor. Îți mai pui puțin mintea la contribuție, te gândești cu ce te mai îmbraci, ai altă atitudine, rămâi viu. Esti și tu cineva! Altfel, mergi în vizită până în sufragerie.

5. Fă sport, cât de mult poți! Toată lumea îți spune asta, dar e greu să te mobilizezi. Am simțit-o și eu după primele zile. Pentru că dacă nu îți ordonezi un pic programul zilnic, intri într-o stare de semi-leguma așa. Îti vine să stai numai în canapea, stai pe Facebook, lași telefonul, apoi îl mai iei o dată să mai dai un tur de știri, apoi mai deschizi Netflix-ul, apoi te doare capul, spatele, și nu îți vine să te miști. Stop! Fii un pic lucid și ia decizii bune. Fă sport, măcar o dată la două zile. Bagă niște flotări, gantere, exerciții de pe YouTube, orice.

Ideea e că o să trecem de perioada asta, dar hai să trecem cu bine. Hai să ne ordonăm puțin și să ne adaptăm. Tu ce trucuri ai și cum îți faci programul zilnic?

Hai să învățăm unii de la alții! Scrie-ne mai jos în comentarii!

“Eram atât de fericiți, dar nu ne dădeam seama!” – ăsta e un titlu dat ieri de un ziar din Spania. Cât de adevărat!Dar hai sa nu dramatizam, hai să ne adaptăm! Hai să învățăm unii de la alții!Tu cum faci să trăiești smart în casă, în izolare? Când iei pauze, cât stai online și ce faci ca să îți păstrezi starea de spirit?Uite 5 lucruri pe care le-am descoperit eu în 10 zile de izolare –> https://bit.ly/39hQhwu

Publicată de Smart Radio pe Marţi, 24 martie 2020

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook