410 specii de animale au fost clasificate în funcție de riscul de infectare cu SARS-Cov-2. Vești bune pentru animalele de companie

410 specii de animale au fost clasificate în funcție de riscul de infectare cu SARS-Cov-2. Vești bune pentru animalele de companie

Lista animalelor cu risc de infectare cu Covid-19 este lungă. Unele prezintă un risc foarte mare, unele specii chiar pe cale de dispariție.

Au fost înregistrate numeroase cazuri de feline infectate, în special pisici. Dar acestea prezintă doar un risc „mediu” de contaminare conform cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la UC Davis din California.

Cercetătorii au stabilit un clasament al animalelor cu cea mai mare probabilitate de a contracta coronavirusul. Pentru a face acest lucru, s-au bazat pe o secvență de 25 de aminoacizi a proteinelor ACE2, necesare pentru ca virusul să intre în celulele gazdei.

Nu mai puțin de 410 specii de animale, mamifere, păsări, pești, reptile și amfibieni au fost clasificate în funcție de riscul de infectare, de la „foarte mare” la „foarte scăzut”.

Cum era de așteptat, animalele cele mai apropiate de oameni sunt cele mai susceptibile de a contracta Covid-19. Animalele cu cel mai mare risc fac parte din familia „Marilor Maimuțe”. Pe lângă oameni, această categorie conține cimpanzei, gorile și chiar bonobo.

O alta categorie care prezintă un risc „ridicat” sunt unele animale marine, balena gri, orca, beluga, dar și unele rozătoare, moscatul sau hamsterul chinezesc.

Pisicile se află în categoria de animale cu risc „mediu”, la fel ca vitele sau ovinele. Câinii prezintă un risc scăzut, la fel ca porcii și caii.

Sursa: RTL

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook