3 filme de (re)văzut de la Joel Schumacher (29 august 1939 – 22 iunie 2020)

3 filme de (re)văzut de la Joel Schumacher (29 august 1939 – 22 iunie 2020)
de George Mihalcea

Joel Schumacher, regizorul american care a lansat cariera unor actori precum Kiefer Sutherland, Colin Farrell și Matthew McConaughey, a murit pe 22 iunie, la vârsta de 80 de ani.

Schumacher și-a început cariera în idustria modei și a devenit cunoscut ca regizor cu filme despre adolescenți precum „St. Elmo’s Fire” sau „The Lost Boys”, care au avut succes de public dar n-au convins criticii. Cele două filme din seria Batman regizate de Schumacher – Batman Forever (1995) și Batman și Robin (1997) au avut și ele performanțe sub așteptări.

Mult mai convingătoare decât block busterele lui Joel Schumacher au fost thriller-urile minimaliste.

1.Falling Down, din 1993, cu Michael Douglas în rolul principal, face radiografia unei clase de mijloc americane ajunse la capătul răbdării. Filmul atacă fără menajamente multe teme incomode din America zilelor noastre. Falling Down a fost selectat în competiția festivalului de la Cannes.

2.În 1998, Joel Schumacher intră în competiția Festivalului de Film de la Berlin cu 8mm, un thriller întunecat și apăsător, cu Nicholas Cage. Filmul lui Schumacher investighează dedesubturile sinistre ale indutriei porno americane.

3.Phone Booth, filmul lui Joel Schumacher din 2002, este un hit de box office. Cu un buget de numai 13 milioane de dolari, Phone Booth – un thriller minimalist a cărui acțiune se petrece în mare parte într-o cabină telefonică – a obținut încasări de aproape 100 de milioane de dolari și a făcut din Colin Farrell un star de Hollywood.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook