„2020 – Cel mai prost an din istorie”, scrie revista Time. „Asta în timp ce stăteau pe Netflix…”, acuză cititorii

„2020 – Cel mai prost an din istorie”, scrie revista Time. „Asta în timp ce stăteau pe Netflix…”, acuză cititorii

Cele patru cifre din 2020 au fost tăiate și o propoziție atrage atenția: „Cel mai prost an din istorie”. Pentru revista americana Time și pentru editorialistul cultural Stephanie Zacharek anul în curs este cel mai rău dintotdeauna pentru majoritatea americanilor și cetățenilor din întreaga lume. Amintind că ultimele mari războaie, crize financiare sau pandemii au avut loc cu cel puțin 80 de ani în urmă, jurnalista de la Time face un tablou sumbru al acestui an, între pandemie, moartea lui George Floyd sau protestele care au urmat alegerilor din SUA. Pe Twitter, utilizatorii de internet nu au omis să critice revista, spunând că obligația de a petrece câteva luni acasă nu se poate compara cu marile războaie din secolul al XX-lea.

„Trebuie să ai cel puțin 100 de ani pentru a-ți aminti primul război mondial sau epidemia de gripă spaniolă din 1918, cel puțin 90 de ani pentru a-ți aminti Marea Criză Economică și cel puțin 80 de ani pentru a-ți aminti Al Doilea Război Mondial, scrie Stephanie Zacharek. Dar noi, restul, nu am fost niciodată pregătiți pentru asta”, spune articolul, citând evenimentele care au marcat anul, în acest caz „o reapariție a dezastrelor ecologice care confirmă cât de mult am distrus natura, alegeri contestate de un argument fantezist și un virus transmis probabil de o liliac care afecteaza întreaga populație și a costat viața a 1,5 milioane de oameni din întreaga lume”.

Anul banal de trist

Stephanie Zacharek, care este și critic de film, explică apoi că „dacă 2020 ar fi un film distopic, ai fi încetat să-l mai privesti după 20 de minute”, deoarece anul acesta, pe lângă faptul că este cel mai rău din istorie, este „din păcate banal și fad”.

Jurnalista de la Time încheie însă cu o frază de speranță pentru anul viitor. „Americanii sunt optimisti din fire”, a scris ea. De aceea aliații noștri ne plac, chiar dacă râd de noi pe la spate – dar nu ne pasă! Optimismul este trăsătura noastră de caracter cea mai ridicolă, dar și cea mai frumoasă. Viața nu este întotdeauna un răsărit frumos, uneori trebuie să treci prin orele întunecate, înainte. Acolo unde zorii așteaptă să le vină vremea”.

Pe Twitter, textul nu a scăpat de ironiile utilizatorilor. „Este amuzant să vezi că această generație crede că a avut cel mai prost an din istorie în timp ce stătea pe Netflix”, spune unul dintre ei.

Alții au fost mai sarcastici: „Time spune că 2020 este cel mai prost an din istorie. Îmi imaginez universul spunând: Așteaptă puțin și vei vedea…”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook