10.000 de noi cazuri de coronavirus în Rusia – Putin sub presiune

10.000 de noi cazuri de coronavirus în Rusia – Putin sub presiune

Rusia a raportat duminică 10.633 de noi cazuri de coronavirus, a patra zi record de cazuri de îmbolnăvire, situație care-I dă mari bătăi de cap lui Vladimir Putin.

Numărul total de cazuri confirmate ajunge astfel la 134.687, Rusia fiind acum pe locul 7 în lume la numărul de cazuri de coronavirus. 1.280 de decese sunt înregistrate acum, iar centrul de comunicare rus spune că jumătate din cazuri sunt asimptomatice.

Moscova este orașul cel mai greu lovit de pandemie, mai bine de jumătate din cazuri fiind înregistrate în capitala rusă.

Săptămâna trecuta, Rusia a extins perioada de izolare până pe 11 mai.

„Creșterea zilnică a numărului de cazuri a început să se stabilizeze, dar asta nu trebuie să ne liniștească, situația este încă foarte gravă”, spune Vladimir Putin. „Nu am depășit vârful, urmează să dăm piept cu faza cea mai cruntă a pandemiei iar amenințarea virusului persistă.”

Între timp, furia angajaților din sistemul se sănătate crește, după ce 24 de spitale au fost închise și puse în carantină, mulți medici fiind confirmați cu coronavirus.

Presa independentă și organizațiile non-guvernamentale au consemnat mesaje furioase din partea lucrătorilor din sănătate, care au reclamat că li s-a ordonat să intre în prima linie fără echipamente de protecție adecvate și că birocrația a costat numeroase vieți.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook