Zbor anulat pentru că un bebeluș de 19 luni nu a purtat mască în avion

Zbor anulat pentru că un bebeluș de 19 luni nu a purtat mască în avion

O familie a fost debarcată dintr-un avion al companiei WestJet miercuri, 8 septembrie. Cauza? Copilul lor de 19 luni nu purta o mască în avion.

O familie se află la bordul avionului care face legătura între Calgary și Toronto (Canada), o însoțitoare de bord vine să alerteze părinții, care au o fată de 2 ani și un bebeluș de 19 luni, că aceștia trebuie să poarte mască.

Fetița suportă masca fără probleme, dar bebelusul începe să țipe. „Tot timpul, însoțitoarea ne-a privit peste umăr. Soția mea spune: <<Lăsați-mă o clipă>>, pentru că nu mai pusese niciodată o mască bebelușului. Atunci fiica mea a întrat în panică”, a declarat tatăl pentru Global News.

Tensiunea se accentuează când însoțitoarea de bord devine din ce în ce mai nerăbdătoare. „Vă spun pentru ultima oară… data viitoare vor veni polițiștii aici, vă vor aresta și veți pleca cu tot cu copil”, povestește tatăl bebelușului.

Zbor anulat

Poliția este apoi alertată cu privire la fapte și toată familia este debarcată din avion. Confruntat cu această situație, WestJet decide să anuleze întregul zbor. „Unii s-au supărat pe noi, dar alții ne-au susținut”, spune familia. Însă atitudinea operatorului este de neînțeles, purtarea măștii fiind obligatorie în Canada doar pentru persoanele de peste 2 ani.

Compania aeriană spune că „pasagerii au ales să nu respecte directivele canadiene privind purtarea măștilor la bordul avionului”. Nu a fost intentată nicio acuzație împotriva familiei canadiene.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook